Google

19 July 2018

RED HOT BLUES: Blues Radio Show No. 989 - 19/07/2018 - 7 New Blues Records

"Oscar Wilson" és bluesman nascut a Chicago. "Janiva Magness" és una de les grans veus actuals de blues i soul. "The Fabulous Resaca Brothers" són un quintet de Santiago de Compostel·la. "Boogie Woogie Kings" és un àlbum amb grans pianistes clàssics del boogie woogie. "Lil' Red & The Rooster" toquen jazzy blues i rhythm & blues de la postguerra. "Grazia Quaranta" és una cantant de blues italiana. "The Chain Smokers Band" formació de rhythm & blues i soul que neix a Lleida.




New post & podcast every week 



OSCAR WILSON (USA) – One Room Blues



"Oscar Wilson" és un bluesman nascut a Chicago. Va créixer immers en el blues. Tenia 11 anys quan va tenir com a mentor David "Honeyboy" Edwards. Canta el blues a l'estil de Chicago i del Mississippi. També des de l'any 2009 es el cantant de la banda "Cash Box Kings". Ha gravat amb el seu sextet, disc en solitari "One Room Blues" (Proud Papa Promotions & Publicity).





JANIVA MAGNESS (USA) - Love is An Army 

"Janiva Magness" és una de les grans veus actuals de blues i soul. És nascuda a Detroit i es va criar entre els àlbums de blues i country del seu pare També s'influencia del so pop-soul de la música Motown. Presenta unes noves gravacions en el disc "Love is An Army" (Frank Roszak Promotions). En ell hi col·laboren Charlie Musselwhite, Cedric Burnside, Delbert McClinton, Rusty Young, Bryan Stephens i Courtney Hartman.

















THE FABULOUS RESACA BROTHERS (Spain) – Primer Aviso

"The Fabulous Resaca Brothers" son un quintet de Santiago de Compostel·la. Com diuen ells mateixos fan un "blues canalla". La banda com a tal va néixer l'any 2017 i està formada per: Fon Botana, Tom Porteiro, Ramón Figui, Martín Zapata, Fran Trilli i Manu G. Fan el debut discogràfic amb l'àlbum "Primer Aviso". 



BOOGIE WOOGIE KINGS (USA) 


"Boogie Woogie Kings" és un àlbum amb grans pianistes càssics del boogie woogie. Són 19 gravacions que provenen del catàleg Euphonic Sounds i que va adquirir Delmark Records. S'hi pot escoltar a Meade "Lux" Lewis, Albert Ammons, Pete Johnson, "Cripple" Clarence Lofton, Henry Brown i Speckled Red. Les gravacions es varen fer en diferents anys a Hotel Sherman de Chicago l'any 1939 i a Sant Louis els anys 1955, 1960 i 1971





LIL' RED & THE ROOSTER (USA) - Soul Burnin' 

"Lil' Red & The Rooster" banda liderada per Jennifer Milligan i Pascal Fouquet. Des de l'any 2010 toquen jazzy blues i rhythm & blues de la postguerra. Nou àlbum "Soul Burnin'", produït per Dave Specter. Amb cançons originals gravades a Chicago el juny de 2017. La formació són: Jennifer "Lil' Red" Milligan (veu i washboard), Pascal Fouquet (guitarra i banjo), Denis Agenet (bateria), Abdell B. Bop Bouyousfi (baix) amb la col·laboració de Dave Specter (guitarra), Ricky Nye (piano i orgue) i Shaun Brooker, Caroline Rau i Jeff Morrow (veus).

















GRAZIA QUARANTA (Italy) – Demo 

"Grazia Quaranta" és una cantant de blues italiana. Des de Genova amb una poderosa i sensual veu negra. Interpreta molt bé les cançons d'Etta James, Aretha Franklin, BB King, Otis Redding o Janis Joplin. Ha actuat en diferents festivals i locals d'arreu. També canta altres estils. L'escoltareu en una "Demo", on interpreta grans temes clàssics. 


THE CHAIN SMOKERS BAND – Singles: Frontera / Rhythm & Soul 

"The Chain Smokers Band" formació de rhythm & blues i soul que neix a Lleida l'any 2016. Va ser el reencontre del guitarrista Edu Perez i del cantant Ivan Oliveras. Varen començar amb el projecte "The Black Music", tocant jazz, blues, funk, rhythm & blues, gospel o jamaican music. Editen un primer single "Frontera" l'any 2016, gravat en format duet. L'any 2017 s'incorporen en la formació David Vall (bateria) i David Garcia (baix), i graven un nou single "Rhythm & Soul". 

















No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.