Google

29 June 2011

Hound Dog Taylor, sis dits per a sis cordes.

Sabieu que Hound Dog Taylor tenia sis dits en una mà? Si heu llegit el títol del post ja ho haureu deduït. Però, sabieu que el mític segell Alligator es va fundar per la seva "culpa"?

Doncs sí, a la foto podeu comprovar que la mà esquerra d'en Hound Dog Taylor tenia tants dits com cordes té una guitarra! Sembla que va nèixer predestinat a tocar aquest instrument, tot i que ell "no se'n va adonar" fins que tenia 20 anys, quan va canviar el piano per la guitarra...

En Hound Dog Taylor és un dels molts bluesmen que van tenir el reconeixement que es mereixien massa tard i, també com d'altres bluesmen, va ser gràcies al segell Alligator. En Taylor es va passar uns 30 anys tocant en clubs de Chicago, fent disfrutar a la "parròquia" amb el seu estil tècnicament limitat però amb una energia i vitalitat que s'encomanava al més impassible!



Quan Bruce Iglauer va veure actuar Hound Dog el 1970, va quedar tan emocionat que va demanar als seus jefes (en aquell moment traballava a la discogràfica Delmark) que li gravessin un disc. Ells no es van "emocionar" tant amb la idea i Bruce Iglauer va decidir editar ell mateix el disc. Acabava de nèixer Alligator Records!

En quatre anys Hound Dog Taylor va gravar 3 discos amb Alligator però, malauradament, un càncer li va impedir gaudir del reconeixement que començava a tenir. That's blues...

Gaudim del seu houserockin'!


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar, i ho podeu fer a Retalls d'història del blues.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.