Google

07 July 2009

Shemekia Copeland, tota una veu


Amb només 30 anys aquesta cantant nascuda a Harlem és una de les millors veus actuals de l'escena de blues contemporani. 



Tot i la seva joventut, Shemekia comença el camí en el mon de la música de ben petita. Filla del desaparegut Johnny Clyde Copeland, amb tan sols 8 anys ja canta acompanyant el seu pare. Puja amb ell als escenaris durant força temps fins convertir-se en part fonamental dels seus shows i, després de la seva mort, inicia la carrera en solitari.




Ha publicat 5 àlbums. El primer, “Turn the Heat Up”, el grava amb només 18 anys, i ja deixa clar que té talent. L’any 2000 surt el segon treball, "Wicked", amb el que és nominada a un grammy. Dos anys després arriba "Talking to strangers" amb la producció de Dr. John. "The soul truth" del 2005 és el seu darrer disc amb la discogràfica Alligator.



















Aquest 2009 ha sortit “Never goin' back", un altre excel•lent conjunt de temes enregistrats en estudi. L’àlbum ens porta una Shemekia que incorpora noves idees, sonoritats que sense apartar-se del blues com a base intenten anar més enllà. La cantant ho explica així: “Estic molt orgullosa de dir que sóc una cantant de blues, però això no significa que és l'única cosa que estic en condicions de cantar, o que és l'únic estil de música que estic en condicions de fer. "















L'artista ha vingut a Espanya en més d'una ocasió. L'any 2008 va actuar a Barcelona junt amb Robert Cray. Poc després en el Festival de Blues de Cerdanyola. Els que la vàrem poder veure i escoltar tenim clar que els seus directes són una bona demostració energia i bon blues. Aquesta dona no decepciona.



1 comment:

Anonymous said...

Una voz negra encantadora !!


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.