Google

19 October 2009

Un tast del “Barbacue & Blues” de Cedanyola

Tancar tota una setmana de concerts amb un dia sencer d’actuacions és tota un festival per la música i els melòmans. Si aquest dia és el “Barbacue & Blues” estem parlant del Festival internacional de Blues de Cerdanyola.





Aquesta XXII edició va concloure com és tradicional al Parc del Turonet amb un grapat de concerts. Durant més de 8 hores van passar per l’escenari un total de 5 formacions entre les que destaquem Nick Curran i Demian Band.


En el conjunt del festival, i tot i que des de Melomania-Blocs aplaudim la feina dels organitzadors que any darrera any ens regalen la possibilitat de gaudir d’aquests concerts volem lamentar la manca d’artistes de la talla d’altres anys, i això no desmereix els participants en absolut. M’atreviria a dir amb el risc d’equivocar-me que les administracions públiques no augmenten les subvencions que permeten aquests esdeveniments perquè la punyetera crisi també recau en el pressupost de cultura i, és clar, tant l’organització general del festival com la sovint infravalorada feina dels músics valen una pasta. A menys diners, menor possibilitat de tirar la casa per la finestra.

Per altre part, i això no és un tema econòmic, hi ha hagut força rock & roll en les diferents actuacions. Loquillo, Linda Gail Lewis, Nick Curran, .... El senyor Willie Dixon deia amb encert que el blues són les arrels i la música els fruits, així que potser ja està bé que sigui com ha estat. Més d’un dels grups participants blussejaven, però no eren representants d’aquest gènera negre que tant ens agrada. Sigui com sigui ,aquest és un festival de Blues i valdria la pena que en fos el protagonista destacat amb concessions limitades a músics que s’ho valen, però que són una altre cosa.

Tot el dit no ha de fer oblidar que aquest diumenge en l’emblemàtic “Barbacue & Blues” vam passar-ho bé i vam gaudir de bona música. Que no decaigui.



Comparteix

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.