Google

06 November 2009

Amb denominació d'origen "Blues Cat". El que es cou a Catalunya (I)

El panorama del blues que es fa a Catalunya pot presumir de bona salut. D’això en dóna constància la qualitat i quantitat de músics d’origen català i els que sense ser-ho, estan establerts aquí. En dóna també constància les organitzacions i associacions de blues d’àmbit català, els festivals, concerts, programes de ràdio, locals que programen blues regularment i, en general, totes les propostes musicals amb el blues com protagonista que es couen a Catalunya. No tenim res a envejar al que es fa a altres zones, tot i que aquí, clar, no és Memphis ni Chicago.



Entre les organitzacions que venen treballant amb encert anomenar la Coordinadora de Festivals de Blues de Catalunya – BluesCat-, amb qui s’ha inspirat el nom d’aquesta crònica. Ja fa anys que organitzen els Festivals de Blues de Cerdanyola, Reus i Roses, a més de concedir el premi “blues cat” el millor intèrpret català de blues de l’any. Ja el 2005 van treure un àlbum recopilatori homònim amb bluelsmen catalans.

Un altre associació és Capibola Blues. Amb Nou Barris com terreny reservat, cada any celebren el Festival de Blues de Barcelona, periòdicament les nits del capibola amb actuacions en directe i són responsables de l’Escola-Taller de Blues de Barcelona i d’un Picnic & Blues anual.

Bad Music Blues amb Joan Ventosa y Manolo López Poy "Chapas" al capdavant radioblusegen a COM radio, Radio L'Hospitalet i al 96.3 de la FM, a més de penjar els podcastings dels programes a la seva molt recomanable web que també té altres seccions recomanables. Coorganitzen el Ciclo Blues & Boogie que es celebra cada any a L’Hospitalet durant octubre i novembre del que ara estan fent la IV edició. Fins i tot han vingut emeten un programa de tv que malauradament fa unes setmanes que està aturat.

De tot el comentat fins aquí i de més coses en fa rassó La Societat de Blues de Barcelona, una associació cultural y sense ànim de lucre. Els de la Societat publiquen el SBB Magazine, la única revista de blues d’Espanya i tenen un boníssim canal de vídeos a YouTube. Si vols saber quins són els propers concerts cal visitar la seva sempre actualitzada agenda, i no conec millor recull de bluesmen catalans i espanyols que el del seu web.
Totes aquestes organitzacions permeten que els músics que toquen blues tinguin una mica més fàcil un camí prou complicat i sovint poc recolzat pels mass media de la comunicació, però aquest serà tema d’una altre crònica. A “Amb denominació d'origen "Blues Cat" (II) seguirem repassant tot el que es cou a Catalunya.

Comparteix

1 comment:

Unknown said...

Ens hem deixat a algú ?


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.