Google

28 May 2010

20a edició del Festival de Blues de Reus


Enguany se celebra la 20a edició del Festival REUSBLUES de la mà d'AMCA (Associació per a la Música Creativa Actual), amb seu a Reus.

El festival, que se celebrarà del 17 al 20 de juny, ens ofereix, desde maig de 1990 concerts de: Jazz, Soul, Funky, Blues, Rock, R&B... a les comarques de Tarragona.

Com a integrants del BLUESCAT (Coordinadora de Festivals de Blues de Catalunya) tindrem l'actuació de l'artista BLUESCAT'10 Walking Stick Man, amb una trajectòria de més de 20 anys dedicats al blues a casa nostra... cantant, guitarrista, harmonicista, baixista, contrabaixista...





També actuarà la cantant nord-americana Dede Priest, una candidata a ser la futura "reina del blues" (amb permís de Janiva Magnegs i Shemekia Copeland) i la del guitarrista anglès Stevie Zee, integrat a la banda de Ñaco Goñi, a qui comparen amb figures con Stevie Ray Vaughan. En altres parules, tot un ventall de primeres figures de l'escena blusera internacional.

També hi haurà música d'arrels profundes, com la del Barcelona Bluegrass Band; fusió amb el trio de Xavi Reija i el quartet de l'internacional baixista català Carles Benavent.

Tal i com ells mateixos diuen any rera any:

"Tot sigui per poder oferir l'ampli ventall de possibilitats i tendències estilístiques que conviuen en el blues, un dels pares de gran part de la música actual".


Us recomanem que llegiu l'interessant l'article de Nacho Goñi, publicat a La Taberna del Blues, en el qual ens relata com va el seu primer contacte amb el blues i ens descriu la seva trajectòria musical, no us el perdeu.


Actuació d'Al Jones Blues Band durant el 18è Festival de Blues de Reus




No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.