Google

21 June 2010

Dues històries per conèixer i gaudir amb la història del blues



Si fa no fa, la música negre en general i el blues en particular té al seu darrera al voltant de 100 anys d’història. Un llarg recorregut amb un transfons social i cultural que permeten omplir pàgines i pàgines d’història.




Això es el que han fet dos bons coneixedors d’aquest gènere. Per un costat, a "Camino a la llibertat. Història social del blues" de Manuel López Poy, un dels conductors de l’espai català Bad Músic Blues. Per un altre, "La música del Delta del Mississippi", de Ted Gioia, crític musical i pianista nord-americà.


L’autor fa un recorregut històric i musical que comença, com ell mateix diu “en els primers esclaus al 1916 i acaba quan Obama s’instala a la Casa Blanca”.

Manuel López Poy va ser entrevistat al programa I feel blue(Carne Cruda) de Radio 3 amb motiu de la publicació del llibre. Podeu escoltar l’entrevista aquí , en la que, per cert, es poden escoltar una selecció de temes representatius tal i com fa amb les lletres en el llibre.





Aquest segon llibre s’ha publicat ara en castellà tot i que l’edició original  va veure la llum amb el nom de 'Delta Blues' fa ja dos anys. Són 520 pàgines per viatjar de les plantacions de cotó fins Chicago tot descansant en les fotografies i lustracions que incorpora el llibre.

L'autor, Ted Gioia, és un músic de jazz i reputat crític musical amb diversos llibres editats entre els que destaca "Historia del jazz" de l’any 1997.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.