Google

10 June 2010

Marva Wright, de secretària a Reina del Blues




Avui m'agradaria recordar a una gran estrella del Blues, que malauradament no va lluir durant tot el temps que els amants del Blues, el Jazz i el Gospel haguéssim desitjat.



Marva Wright va començar a cantar durant la  infantesa, acompanyant la seva mare en el corus de l'església.


Tenia una veu prodigiosa, potser ni ella mateixa se n'adonava o, potser, no va disposar del temps necessari per ésser conscient del seu talent mentre es dedicava a tenir cura dels seus fills. Un cop els nens van ser grans, i amb quasi quaranta anys, va decidir presentar les seves cançons en algunes sales de Bourbon Street. Fou llavors quan, indubtablement, el públic es va enamorar d'ella.


De secretària d'un institut de secundària va passar a convertir-se en la Reina del Blues de Nova Orleans, tal i com li deien artistes i coneguts.


Wright enregistrà el seu primer tema 'Mama, He Treats You Daughter Mean', l’any 1989, durant un concert a Nova Orleans i aparegué per primer cop a la televisió l’any 1991, data que coincideix amb l’edició del seu primer àlbum “Heartbreakin” Woman.












Marva ens va deixar el passat mes d'abril, als 62 anys d'edat, però ens queda el seu legat musical per a gran delit nostre. Us deixo un tema que m'apassiona d'una artista que va brillar amb llum pròpia !



2 comments:

Unknown said...

Algunes veus femenines negres com les d'aquesta dona han demostrat que en un génere inicialment masculí elles hi tenien molt a dir.

Anonymous said...

les dones quan s'ho proposen ens superen amb distancia


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.