Google

07 August 2010

Amb denominació d'origen "Blues Cat". Societat de Blues de Barcelona


La Societat de Blues de Barcelona (SBB), associació cultural sense finalitat de lucre, té com a objectiu principal promoure i divulgar el coneixement sobre la cultura del blues a Catalunya i donar suport a totes les iniciatives que tinguin una relació directa amb el Blues.


Principalment difon les seves activitats per mitjà del seu web i editava la revista-butlletí de l’entitat, publicació trimestral que inclouia reportatges, entrevistes a músics nacionals i internacionals, agendes de concerts, actualitat fotogràfica i notícies relacionades amb el món del blues. SBB Magazine fou la única publicació de blues a Espanya i tenen previst tornar-la a editar en una versió electrònica.

L’SBB va néixer ara fa cinc anys. La seva trajectòria de 2005 a 2009 està ben explicada a aquest apartat de 'La hora del Blues', una altre espai de referència pels afeccionats al blues.

Aquest 2010 l'SBB és a càrrec de Míriam Aparicio, com a presidenta, actualment compta amb gairebé 300 socis i s’ha convertit en una associació de referència per a aficionats al blues de tot Catalunya.


El proper 4 de setembre l’SBB celebrarà el seu cinquè anniversari al Casal de la Prosperitat de 9 Barris. Per l'ocasió han preparat l’actuació de la banda valenciana Nasty Boogie i el brasileny Igor Prado & Lynwood Slim, que actualmente estan de gira per Espanya.

Lynwood Slim va néixer a Placentia (Califòrnia). De ben petit ja tocava la trompeta però als 15 anys va descubrir l'harmònica. El seu estil de swing blues va guanyar nombrosos premis atorgats per l'Acadèmia de Música de Minnesota y ha obtingut èxits amb discos com Lost in Amèrica, editat el 1990 i Soul Feet, editat el 1991 i reeditat cinc anys després.

El brasilè Igor Prado toca la guitarra des dels 11 anys. Començà a tocar en bars i festivals als 16 anys, amb un permís especial de la justícia per la seva temprada edat. Essent autodidacta i esquerrà va aprendre a tocar la guitarra dretà de cap a peus. Cal destacar que Igor és un esquerrà que toca la amb les cordes invertides.

Nasty Boogie va néixer a València l'any 2006. Han actuat en alguns dels més importants festivals de la península, amb un ritme musical que va des del més profund estil de Chicago, fins al ritme del californià West Coast. L'any 2009 van publicar el seu primer àlbum amb el nom "Moanin'At Midnight" amb la col·laboració de Danny Boy, Francisco Blanco "Latino" i David Giorgelli, entre altres.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.