Google

16 August 2010

Amb denominació d’origen “Blues Cat”. Internet i Blues a Catalunya.




Catalunya és un país amb una notable oferta blusera en qualitat i quantitat, afirmació extensible també a Internet .




A la xarxa hi trobem webs que tenen un paper decisiu en la seva promoció i difusió. A “Amb denominació d’origen Blues Cat (I)” ja vam parlar de tres espais imprescindibles en l’escena de la música afroamericana a Barcelona i Catalunya com són la Societat de Blues de Barcelona, Capibola Blues i Bad Music Blues.  A aquests hi hem d’afegir La hora del Blues, que tot i tenir abast estatal i internacional és fa des de Barcelona.

Dels quatre espais anteriors volem destacar per renovadora la feina feta per Bad Music Blues TV dins al canal Bad Music TV, un programa temàtic sobre rock independent que s'emet setmanalment a la Xarxa de Televisions locals de Catalunya (per TV i Internet) i que acaba de complir els 900 programes.


  • Bad Music Blues TV esta especialitzat en Blues i música negra i emet un programa mensual des de febrer de 2010, a més de ser present també al panorama radiofònic, com hi és des de fa anys el mestre Quico Pi de la Serra a Catalunya Radio amb el seu T’agrada el Blues ? Podeu escoltar tots dos programes accedint als seus podcast, tot un aparador del passat i el present d’aquesta música que tan ens agrada.



Promo del documental que veurà la llum el proper octubre


A la xarxa també hi ha altres weblogs d’àmbit català que, sense tant ressò com els anteriors, publiquen propostes i cròniques regulars amb el blues com temàtica musical exclusiva.
  • Litres de Blues , Blues per veure i beure! De la mà del músic Lluís Souto, de la formació The King Revelers, ens ofereix una completíssima agenda que s’actualitza setmanalment on hi podem consultar els concerts de blues que es fan per tota la geografia catalana. De visita obligada si volem estar al dia dels directes.
  • Sentir el Blues és un bloc iniciat l’any 2006 per Jordi Monguillot que a dia d’avui s’apropa imparable als 400 apunts publicats.

Finalment, permeteu-me no oblidar aquest bloc que esteu llegint, van de Blues, el penúltim en arribar a la xarxa a Catalunya especialitzat en blues i que, com sabeu, forma part de la xarxa Melomania Blocs.

Podeu seguir van de Blues
al Facebook de Melomania Blocs.

7 comments:

Lluís Souto said...

Gràcies, Eduard! És un honor que hagis inclòs el "Litres de Blues" al teu interessant article!
Això de pertànyer a la D.O. "Blues Cat" és tota una responsabilitat. Hauré d'intentar que els meus posts sempre estiguin "al punt"! Ha, ha!
Salut i blues!

Eduard said...

La teva informació sempre està al punt !

Bon estiu i millor blues !

fnogues said...

Molt interessant tota aquesta informació!

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site vandeblues.blogspot.com
Is this possible?

Unknown said...

Perhaps if, but which your web ?

koldo50 said...

Felicitats per l'entrada. Bona informació i enllaços valuosos ;)

Eduard said...

Gracies a tu per passejar-te pel bloc i recomenar-lo !!


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.