Google

09 May 2011

Els concerts del Butifarra & Blues 2011 a Cerdanyola


El Butifarra & Blues, un esdeveniment amb res a envejar a alguns Festivals de Blues, es una iniciativa de La Tia Felipa, un dels locals amb programació regular de directes a Cerdanyola, la ciutat més blusera de Catalunya. L’edició 2011 es va iniciar a mig matí d’un dissabte de maig a la porta de l'Ajuntament. 



En contra dels estereotips que situen un concert de blues en un ambient de nocturnitat, ple de fum i en un local de mala reputació, les actuacions de Cerdanyola són al aire lliure, en horari diürn i en un espai ampli on hi tenen entrada lliure adults i criatures.  

La Tia Felipa Dixie Band va enfilar camí del Parc del Turonet on, com en els concerts del Barbacue & Blues, es realitzen totes les actuacions. La parella formada per Txus Blues & José Bluefingers va iniciar el que serien al voltant de 12 hores de música amb un protagonista d’arrels negres, el blues.

Una previsible però sempre emprenyadora pluja va aigualir una estona la festa, malgrat que un escenari i una carpa digne dels millors festivals permetien seguir tocant. Els primers instruments elèctrics van fer acte de presència amb la guitarra de Carlos Navarrete en formació de quartet i acompanyat en alguns temes d’un dels pianistes de boogie més destacats de l’escena catalana, David Giorcelli. A continuació, ja sense Navarrete, va ser el torn del trio del mateix Giorgelli.

 



















En una demostració de que el Butifarra & Blues és el que és i les concessions musicals ho són a propostes interessants, la quarta formació va ser Barcelona Bluegrass Band. Pel tipus de música que fan, poden agradar menys a un públic ampli, no obstant, els seus membres i especialment Miguel Talavera i Joan Pau Cumelles són dos músics d’una qualitat i talent inqüestionable. No és usual veure alternar com fa Cumelles dues harmòniques , ara una amb la ma esquerra, ara l’altre amb la dreta.



Amb força botifarres a l’estómac, ja avançada la tarda i després d’una pausa massa llarga, la força de la Kozmic Band va estimular un públic no gaire nombrós però que gaudia amb el que escoltava. Alguns temes de la mai oblidada Janis Joplin com el del vídeo inferior van escalfar l’ambient.







La sexta formació en pujar a l’escenari, arribada de Madrid sense el seu baixista habitual substituït amb encert per Josep Marti "Pasto", va ser Osi Martínez & Bloodhound. Sense que constés en el programa, aviat se’ls va afegir Fede Aguado. Plegats van oferir alguns dels moments més càlids del dia fen bellugar la gent amb ganes, savoir fair i bon feeling fins les 11 de la nit.


Els últims en actuar en aquest Butifarra & Blues 2011 van ser Lone Rhino Club capitanejats pel veterà Julio Lobos. Un cop més a Cerdanyola es va veure i escoltar en directe el blues bastardo de la banda catalana.



No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.