Google

29 October 2011

Blues made in Barcelona per Blas Picón & The Junk Express

Blas Picón & The Junk Express és un trio de Barcelona format fa poc més d’un any per tres músics que porten per separat cert temps als escenaris. Junts han enregistrat un disc homònim en el que Oscar Rabadán toca la guitarra, Reginald Vilardell la bateria i percussions i el mateix Blas Picón hi posa veu i harmònica. El resultat és una sonoritat potent de blues i rythym & blues sense concessions comercials.

Aquest nou treball inclou dotze temes de blues al natural, cru i sense polir, tots composats per Blas Picón. Són cançons que sonen a taverna i ferrocarril i tenen la solidesa de la fusta rústica envellida. A l'interior de la caràtula s'hi llegeix una bona descripció del que s'hi pot trobar: 
There's a component in music, specially in blues, that can't be written on scores, something that goes beyond the rhytym, melody and harmony of a song and is built out of emotion and feeling .

En escoltar Blas Picon & The Junk Express, ràpidament descobrim que la mancança d’un baix marcant el ritme és també l’originalitat de la proposta. Potser aquestes cançons guanyarien punts si el trio fos un quartet i incorporés contrabaix o baix elèctric, però la guitarra en particular i el grup en conjunt omplen de sobres aquest espai i la particular proposta ben val un aplaudiment. 


El líder del projecte, Blas Picon, ja ens va sorprendre positivament en el seu anterior i recent treball a duo amb el pianista Lluís Coloma –The Homky Tonk Blues Sessions- . Aquestes dues, però, són tan sols dues mostres del que es cou en l’actualitat del que hem anomenat blues made in Barcelona, un escenari amb un present i futur musicals esplèndids.

3 comments:

Anonymous said...

Bona música, bona veu... Amb ganes de tornar a gaucha d'ells!!!
Rosa-Wicca.

Anonymous said...

(torno al comentari anterior que el teclat del mòbil m'ha fet una jugada.... Sorry)....

Bona música, bona veu... Amb ganes de tornar a gaudir d'ells.
Rosa-Wicca.

Unknown said...

A gaudir-los doncs Rosa-Wicca. Veuràs al primer enllaç del post que tenen programats diferents concerts.-


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.