Google

02 d’octubre 2012

Santos Puertas, un bluesman americà "made in Sant Just Desvern (Barcelona)".

Heu sentit a parlar d'en Santos Puertas? No? Doncs tranquils, aviat en sentireu a parlar, i molt! Per cert, és possible que ja el conegueu...

Santos? Puertas? Santos Puertas? Segurament no havíeu sentit abans aquest nom però, si seguiu habitualment l'actualitat del blues a casa nostra, segur que hi ha alguna cosa que us sona familiar...

Què, encara no? Una pista, centreu-vos en el cognom: Puertas. Sí, ara ja ho comenceu a veure més clar, oi? Efectivament, bluesmaniàtics, es tracta de...

...Pere Puertas! Sí, un dels membres, juntament amb el seu germà Víctor, del gran duo The Suitcase Brothers, que porta des de 1999 fent gaudir al personal amb el seu blues de primera qualitat!

Doncs bé, a partir d'ara, el coneixereu com a Santos Puertas, el nom artístic que ha escollit per començar la seva aventura americana. I és que en Pere ha marxat fa poc a viure als Estats Units, en concret a Dallas (Texas) i, com era d'esperar, ja ha començat a fer-se un lloc en la comunitat del blues d'aquella ciutat.

A més de començar la seva carrera en solitari, en Pere, o millor dit en Santos (ens hi haurem d'anar acostumant), ha format el duo The Deep Ellum Rhythm Kings amb el gran guitarrista Joel Foley, que ha participat en les bandes de bluesmen llegendaris com William Clarke, Screamin' Jay Hawkins o James Harman, per citar-ne alguns. 

I per acabar, potser us estareu preguntant: "i d'on ve la idea de dir-se Santos Puertas?". Doncs res millor que ens ho expliqui ell mateix:


"La veritat és que estava fart de que m'anessin traduint el nom a cada país que anava, i volia deixar clar als americans que no havia nascut als USA, ni que cap dels meus pares era americà, i que era d'origen llatí. Així doncs, abans de marxar vaig començar a pensar un nom que no fos anglès, fins que un dia, al local d'assaig d'en Dani Nel.lo, ell em va dir que Santos li agradava molt com a nom, encara que molta gent el fa servir de cognom. Va dir Santos Puertas, posant veu com de presentació, i li vaig dir 'mola!'. La veritat és que tots els americans se'n recorden de Santos, i més estant a Texas! Crec que ha estat un encert, així d'aquesta manera també em serveix per començar la meva aventura en solitari."

Doncs ja ho sabeu, ha "nascut" un gran artista, Santos Puertas


 


Per estar al dia de la seva activitat, podeu consultar la seva nova web: http://www.santostx.com

Publica un comentari a l'entrada


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.