Google

09 April 2013

RED HOT BLUES: Blues Radio Show - 09/04/2013 - Entrevista a BIG MAMA MONTSE "25e Aniversari" (en catala)

Avui entrevista a Big Mama Montse per celebrar els 25 anys de carrera professional.     També podeu escoltar cançons del seu nou àlbum "Big Mama Montse 25th Anniversary Taller De Musics All Stars".



Presentem un Red Hot Blues especial amb la blueswoman catalana Montse Pratdesaba que ha dedicat la meitat de la seva vida al blues, coneguda professionalment com Big Mama Montse,. Amb ella conversaré una estona per parlar de moltes de les coses que ha fet durant la seva trajectòria al llarg d'aquests 25 anys.





Entrevista completa i presentació nou disc




  • De petita la musica ja la portaves dins, als 6 anys ja tenies piano i solfeig  i als 12 et vares apassionar per la guitarra, ho dic be no?
  • "Quan tenia 8 i 9 anys ja m'agradava molt cantar i amb la guitarra va ser quan vaig començar a composar una mica i a fer les meves cançons, vaig fer el primer bolo als 14 anys".





    Big Mama ha participat en la campanya Anem al Teatre ensenyant "El Blues a l'Escola" a nens i nenes, també fa musicoteràpia, es tracta d’apropar la musica a joves ingressats a l'hospital Vall d'Hebron, el mateix que a l'hospital de Sant Joan de Deu.

    • Vares ser artista BluesCat l'any 2007,  què va significar per tu?
    • "Va ser important perquè que et reconeguin la vàlua o la trajectòria, sempre diguem que et reconforta i vaig fer una gira gracies a això, la gira Ressons de la Generalitat".



    Una altre cosa que ha fet Big Mama Montse és musica poesia, i l'ha ofert a diferents festivals poètics. Ha recorregut molts pobles de Catalunya amb l'espectacle Bibliobús de Blues, amb un recital narratiu de blues i jazz. També és redactora a la revista especialitzada Blues & Co.

    • Últimament tres anys ja dins l'European Blues Challenge, i tres anys d'èxit. Com va anar aquesta experiència?, perquè a més actualment ja ets membre del consell d'Administració, per tant ja ets una persona important allà dins.
    • "L'European Blues Union organitzen l'European Blues Challenge. És una entitat sense ànim de lucre que ha anat conglomerant gent de blues de tot Europa. Llavors això fa tres anys que es va constituir, però ja feia tres anys mes que s'anava intentant arrancar"

    Big Mama Montse ha col.laborat amb molts musics, Joan Pau Cumellas, Miguel Talavera, Victor Uris o Ñaco Goñi, entre d'altres, i  també ha esta en  diferents formacions com La Vella Dixieland, La Locomotora Negra o Escat Gospel Singer. Ha actuat en molts festivals i locals d'arreu.





    Els primers 25 anys els ha volgut celebrar amb un excel.lent àlbum, "Big Mama Montse 25th Anniversary & Taller De Musics All Stars". És un disc on fan un recorregut pel repertori més intens i brillant del blues, amb versions de clàssics de Bessie Smith, Taj Mahal, Big Bill Broonzy, Sam Cooke o Fats Domino. La Big Mama esta acompanyada d’una banda de luxe amb  Riqui Sabatés (guitarra), Alejandro Di Costanzo (piano), David Pastor (trompeta), Ajosa Mutiç (saxe tenor), Isaac Coll (baix) i Xavier Maureta (bateria).

    Fins aquí una pinzellada de la seva trajectòria artística. Us convido a escoltar l'entrevista si no ho esteu fent ja, i a visitar la pàgina web Big Mama Montse on hi trobareu molta mes informació.

    No comments:


    La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

    The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.