Google

11 May 2013

Dos artistes destacats dels Blues Music Awards 2013

Els Blues Music Awards presenten cada any el més destacat del blues actual, millors artistes en diferents categories, millors discos, millors instrumentistes i altres premis honorífics. De la llarga llista amb més de 20 categories dels que són els premis més prestigiosos de blues del món i que pots consultar a l’enllaç inferior, vull recomanar un bluesman i una blueswoman premiats en aquesta 34 edició organitzada des de 1980 a Memphis per The Blues Fundation


Michael Burks, malauradament desaparegut el maig de 2012, ha guanyat l’Award al millor disc de blues i millor àlbum contamporani de blues de l’any per “Show of Strength, un disc póstum ple de força.  Burks era un guitarrista destacat, cantant i compositor que amb només 54 anys ens ha deixat 5 àlbums on interpreta blues elèctric i blues rock.  Apodat "Iron Man", la seva ha estat una carrera tan curta com intensa en la que des del seu primer disc ha estat reconeguda amb diversos premis. 







Fotografia de Jef Jaisun
Janiva Magness, a qui vaig tenir la sort de veure en concert a Barcelona fa uns anys i de qui em parlat més d’un cop a van de Blues,  estava nominada en 5 categories i també ha estat premiada amb dos Awards. La cantant s’ha endut el guardó a millor artista femenina i millor cançó de l’any per “I Wont Cry”, un tema co-escrit amb Dave Darling del seu excel·lent últim disc "Stronger for it" . Janiva pot estar orgullosa d’haver estat escollida com millor artista entre un slecte grup de nominades com són Bettye LaVette, Shakura S’Aida, Shemekia Copeland i Susan Tedeschi. 

Com en el cas de Michell Burks, no és el primer cop que Janiva Magnes rep un Blues Award. No en va estem davant d'una de les millors veus femenines contamporànies del món del blues. 



All 34 Blues Music Arward Winners 

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.