Google

04 July 2013

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 4 Juliol

El programa d'avui s'obre amb el record d'un segell discogràfic de Chicago per seguir amb dues bandes de Barcelona, primer un impressionant quintet de blues i tot seguit el debut d'una banda de swing, rockabilly, soul, rhythm & blues i rock n' roll.  Avui també ens aproparem a Estats Units amb un harmonicista amb molta tècnica en el blues tradicional i una gran vocalista que fa blues clàssic i també jazz tradicional. 

Jimmy Dawlins presents The Leric Story (USA) 

Comencem amb l'àlbum "Jimmy Dawlins presents The Leric Story", us explico el llegendari bluesman Jimmy Dawkins nascut al Mississippi l'any 1936 i que va morir el passat mes d'abril a Chicago i en la dècada dels 80 va voler tenir el seu propi segell discogràfic l'anomena "The Leric" on hi varen gravar musics de l'escena de Chicago, ara el segell Delmark Records ha reeditat aquestes gravacions on s'hi recullen algunes de les diferents bandes d'aquell segell, escoltareu el blues de Little Johnny Christian, Tail Dragger, Queen Sylvia, Vance Kelly, Nora Jean, Big Mojo Elem i Sister Margo And Healing Center Choir. Per cert Jimmy Dawkins va debutar gravant per Delmark l'any 1969 amb el disc "Fat Fingers". 


Escolta el programa ♫ Listen Radio Show


New post & podcast every thursday


Flamingo Tours (Spain) -- Single 7'': Clap Your Fingers / What If I Miss You 

Debut d'una banda de Barcelona que s'anomenen Flamingo Tours, que esta formada per la gran vocalista Myriam Swanson i quatre grans musics que l'acompanyen, junts han format una potent banda que es mou a ritma de swing, rockabilly, soul, rhythm & blues i rock n' roll, avui us presento el seu primer single de 7'' un debut amb dos grans cançons originals "Clap Your Fingers / What If I Miss You", que va ser presentat el passat 13 de juny a Barcelona. 










                                  




Greg Izor & The Box Kickers (USA) -- Close To Home 

El proper es un bluesman fa un blues molt tradicional i amb molt bona tècnica, ens apropa als sons del blues de Louisiana al soul del sud, swamp pop, early jazz o al R&B, us parlo de Greg Izor & The Box Kickersaquest gran mestre de l'harmònica es nascut a Vernon però es va traslladar a New Orleans, on va aprendre de grans musics com Jumpin 'Johnny Sansone que va ser el seu mestre, també ha tocat amb bluesmans d'alt nivell com Eddie Bo, Jerry "Boogie" McCain o Clarence "Gatemouth" Brown, ara us vull presentar el seu nou àlbum "Close To Home" en el que tots el temes son d'ell i podreu escoltar el be que es mou amb el so mes genuí del blues.


Emili Baleriola Blues Quintet (Spain) -- Blues & Ritmes a l'Estudi 

Emili Baleriola és un vetera guitarrista, compositor i productor nascut a Barcelona, als sis anys comença a tocar la guitarra i en els 70 va tenir la seva primera banda que l'anomena Crac on fusionava el rock i el blues, també va formar part de diferents bandes i va passar pel mític Canet Rock. Actualiment es mou entre el jazz i el blues. Avui us vull fer escoltar a Emili Baleriola Blues Quintet i les gravacions que m'ha enviat incloses en una serie de programes que TV3 ha dedicat al jazz i el blues amb el nom de "Blues & Ritmes a l'Estudi". 


Sybil Gage (USA) -- Nola Calling - Requests From The Bar 

Per acabar ho farem amb una gran veu de New Orleans afincada a Florida es Sybil Gage, canta el blues clàssic i també jazz tradicional, us faré escoltar cançons de dos dels seus treballs, "Nola Calling" gravat l'any 2009 i "Requests From The Bar" del 2012, en ells podreu gaudir d'aquesta gran vocalista que captiva el public en les actuacions que fa per la costa est des de Florida a Nova York. 
















Com en cada programa us vull fer escoltar tant el blues més actual com en el record, us espero en el proper programa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.