Google

10 October 2013

Red Hot Blues - Radio Show - Podcast 10 Octubre

De la primera convidada d’avui diuen que es la nova Janis Joplin. Escoltarem també blues/rock fet a Barcelona i blues des de Valencia. De New Orleans un bluesman que combina blues, soul, funk, gospel i rock. Un músic de blues britànic molt premiat als British Blues Awards, també bon blues de Chicago fet al Regne Unit, i acabarem amb un músic molt polifacètic de Buenos Aires que actualment viu a Florida. 



Escolta el programa ♫ Listen Radio Show
   New post & podcast every thursday   


Dana Fuchs (USA) – Bliss Avenue 

A la primera convidada l’anomenen la nova Janis Joplin. Avui us vull fer escoltar a Dana Fucks, cantant i compositora amb una veu aspre, una de les noves veus del blues, soul i el rock, nascuda a New Jersey l’any 1976. Als 12 anys s’ajunta al cor de gospel de l’església de la seva localitat i al poc temps va estar al capdavant d’una banda local. Més endavant va formar part de l'escena del blues de Nova York on tingué un bon reconeixement, també va interpretar a la gran Janis Joplin en un musical de Broadway i al 2003 va editar el primer àlbum. Ara torna amb un quart disc carregat de qualitat, “Bliss Avenue” (Ruf Records). 



The Privilege Band (Spain) --- Pocket Concert/Bad Music Blues 

Ara una banda de rock/blues, són The Privilege Band, des de Barcelona amb Pi Morral a la veu acompanyada per uns músics de molt nivell i amb un llarg recorregut en el món de la música tant nacional com internacional. Fan un so on fusionen molt bé el soul, rock blues i el jazz i ofereixen també un potent directa. M’ha enviat unes gravacions fetes al “Pocket Concert/Bad Music Blues” aquest any 2013.
















Patraix Blues Band (Spain)– Maqueta 2012

La propera formació va néixer l’any 2009 a la localitat valenciana de Patraix, ells són Patraix Blues Band.  La idea dels membres d’aquesta banda és tocar blues, r&b, funk, soul, gospel, swing i molt més, són cinc músics amb una llarga trajectòria en altres formacions, amb un repertori de cançons originals i versions. Actualment ja són una banda consolidada en el circuit de concerts valencians. El passat 2012 varen gravar una “Maqueta” amb cinc cançons on hi aporten tota la seva experiència i un estil molt personal.


Eugene Hideaway Bridges (USA) – Roots And Vines 


Nascut a New Orleans però considerat un nòmada, ha voltat per Amèrica, Europa i Austràlia, us parlo del bluesman Eugene Hideaway Bridges  Als cinc anys tocava a banda de blues del seu pare Hideaway Slim, també va tocar a la banda de Big Joe Turners Memphis Blues Caravan. A l’actualitat és un dels grans blues que el combina molt bé amb el soul, funk gospel i rock. L’any 2004 va estar en el número 4 de la llista americana de Living Blues. Des de l’any 2000 que grava per la discogràfica Armadillo Music amb qui acaba d’editar un fantàstic àlbum “Roots And Vines”


Oli Brown (UK) – Songs From The Road (CD/DVD) 

Temps per el músic Oli Brown que al llarg de tres edicions dels premis British Blues Awards va guanyar cada any, el 2010 millor cantant masculí i millor artista jove, l’any 2011 millor banda i millor àlbum “Heads I Win Tails You Lose”, i el passat 2012 millor artista jove de blues, a més finalista en altres modalitats. És un dels joves talents del nou blues britànic, brillant en cada àlbum i també en els seus espectacles en directe. Presenta el quart àlbum de la seva carrera “Songs From The Road” CD/DVD (Ruf Records), gravat en directe l’any 2012 a diferents localitats del Regne Unit, conté un CD amb una selecció de deu cançons de diferents concerts i també un DVD on es va enregistrar el concert fet al The Waterfront de Norwich el 16 de desembre del 2012. 










                 




Will Wilde (UK) – Raw Blues 

Us presento un bluesman que va créixer inmers en el blues tradicional de Chicago, el britànic Will Wilde, influenciat per Muddy Waters, Buddy Guy o Sonny Boy Williamson, la seva primera harmònica la va tenir als setze anys i el primer àlbum l’edità amb tan sols dinou anys. Ha esta quatre vegades nominat als premis British Blues Awards, dos vegades en el Llegendary Blues Cruise amb veterans bluesmens. En el seu nou àlbum “Raw Blues” (Outlawpr), torna a les seves arrels fa un homenatge al blues de Chicago. 


Czar Cordoba (Argentina) – Nothing Last... But The Blues 



Finalment escoltareu un músic que resideix a Florida però és argentí, Czar Cordoba. Aquest cantant de Buenos Aires també és compositor, productor, toca la guitarra, el baix i el piano, en la seva música combina el blues amb el tango, el jazz i el rock. Des del 2005 ha gravat 12 àlbums en format EP vuit d’ells cantats en castellà i la resta en anglès, toca en solitari encara que últimament ha format un trio “Don Cesar and the Pale Blue Buds”. Aquesta és la seva ultima gravació “Nothing Last... But The Blues”. 




La setmana vinent novament us faré escoltar el millor blues arribat d’arreu del món.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.