Google

14 November 2013

Red Hot Blues - Radio Show - Podcast 14 Novembre

Començem amb tres bandes espanyoles, la primera blues acústic al vell estil, interessant punk blues, i una altre de blues acompanyat amb tocs de rock i funk. També anirem fins el Regne Unit per escoltar blues rock, i des de Los Angeles una banda de roots rock and roll, blues, cajun i gospel. Acabarem al Canadà amb dos formacions, un virtuós guitarrista i una cantant que diuen que se sembla a Janis Joplin. 


Escolta el programa ♫ Listen Radio Show
New post & podcast every thursday   


Edu Manazas & Whiskey Tren (Spain) - Mô Es Bar 


De Madrid són la banda Edu Manazas & Whiskey Tren. L’Edu és un músic que comença la carrera artística als 16 anys, en els seus inicis va tocar al carrer, forma part de la banda Ñaco Goñi y Los Bluescavidas, toca blues acústic a l’estil del vell blues rural. Va ser l’any 2000 que es va unir als Whiskey Tren i va crear Guindilla Promociones. Ara presenten un nou disc, aquesta vegada en directe, “Mô Es Bar”.





The Hollers (Spain) – Hollers’ Stomp 

The Hollers són una banda que va néixer a Malaga l’any 2004 com a duet. Actualment fan punk blues combinan el blues mes cru amb tocs de country blues dels 30 i 40 o també rock and roll, tenen moltes influències de Bukka White, Son House, Howlin Wolf, Muddy Waters o Junior Kimbrough. Avui podreu escoltar el disc “Hollers’ Stomp” del que n’han editat 300 copies en vinil de 7’’ i gravat el setembre d’aquest any. La formació son Max RB a la guitarra, veu i harmònica i en Salva a la bateria. 










              





Medicine Blues (Spain) – Demo 

Més blues, ara fet a Bilbao, Medicine BluesLa seva música és blues acompanyat per tocs de rock i funky i l'anomenen “Bilbo Power Blues”. La banda composen les seves pròpies cançons i també fan encertades versions de clàssics, els seus membres son Txetxu Lapresa a la veu, guitarra i harmónica, en Aiert Erkoreka veu i teclats, el baix està tocat per Rafa Urrutia i en Galder Creo el Batería. Avui els podeu escoltar en una “Demo”.


Killing Floor (UK) – Rock’n Roll Gone Mad 



Killing Floor formada l’any 1968, va ser una banda britànica molt activa de blues i blues rock, actuacions diverses varis àlbums i gires per diferents països, alguns dels músics varen passar a treballar amb Rory Gallagher o Paul Rodgers. L’actual formació conta amb els quatre membres originals, han gravat el seu quart disc “Rock’n Roll Gone Mad” on el blues que fan parla de temes d’actualitat.




The Black Tongued Bells (USA) – EveryTongue Has A Tales To Tell 

Anem fins a Los Angeles per escoltar la formació The Black Tongued Bells. Al llarg de la seva trajectòria musical han anat combinant molt bé varis estils com són roots rock and roll, blues, cajun, gospel o el so de la música Motown. Han editat un nou àlbum “EveryTongue Has A Tales To Tell”, on hi combinen molt be tots aquest estils. 
















James Mann (Canada) – It’s About Time

Viatgem fins a Canadà d’on és un virtuós de la guitarra en James Mann, un músic i compositor que als setze anys s’inicia en la guitarra i s’endinsa en el blues. Al llarg de la seva carrera musical l’han influït diferents gèneres com el rock, blues, jazz i d’altres, ha composat cançons en aquests diferents estils i ara queden reflectides en aquest disc de debut anomenat “It’s About Time”.


Layla Zoe (Canada) – The Lily 


Seguim a Canada per escoltar a la cantant Layla Zoe, nascuda a finals del 70 i s’ha de dir que de petita a casa ja vivia intensament el blues, als catorze anys va tenir les primeres experiències cantant en la banda del seu pare, amb el temps ha anat guanyat prestigi com a cantant de blues i la premsa del seu país l’ha anomenat "Canada's Darling of the Blues" i també cal dir que la comparen amb Janis Joplin. Presenta el seu setè àlbum “The Lily” (Cable Car Records).




 Fins aquí aquest nou programa, si us ha agradat us espero en la propera edició.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.