Google

20 November 2014

Red Hot Blues: Radio Show 20 Novembre

Nou programa a ritme del millor blues nacional i internacional. Escoltarem cançons originals i les millors versions de clàssics del blues. Anirem d’Estats Units al Regne Unit i també passarem per Espanya. Les bandes ens faran gaudir del blues més genuí, ens acostaran al blues de Chicago i també al més pur country blues. Seran dues hores on escoltareu blues elèctric i també blues acústic. 

New post & podcast every Thursday



LITTLE MIKE AND THE TORNADOES (USA): ALL THE RIGHT MOVES



“Little Mike And The Tornadoes” són una banda de blues clàssic. De l’armonicista Llittle Mike cal dir que el seu primer contacta amb el blues va ser al Carnegie Hall tot escoltant a Jonn Lee Hooker. Va liderar diferents bandes i l’any 1978 forma The Tornadores. Té un nou àlbum “All The Right Movies” (Frank Roszak Promotions), on l’acompanyen Tony O a la guitarra, Brad Vickers al baix i a la bateria Rod Piazza. 




QUIQUE BONAL & VICKY LUNA (Spain): SOUTH TO SOUTH 

Ara un viatge per la música negra amb “Quique Bonal & Vicky Luna”. En Quique Bonal conegut guitarrista de blues, ha tocat amb Caledonia Blues Band o The Blues Machine. I a la veu Vicky Luna, que ha cantat amb la banda O’Funk’illo i també Las Niñas. Junts en un interessant projecte, han gravat l’àlbum “South To South”, un disc ple de blues, jazz, ragtime, R&B, soul, dixieland, swing o funky. 
















BRYAN LEE (USA): ONE FORME 

“Bryan Lee” és un guitarrista nascut l’any 1943 a Two Rivers, Wisconsin. Amb tan sols 15 anys ja tocava rock and roll i blues. L’han influenciat Elmore James, T-Bone Walker o Muddy Waters entre d’altres bluesmans. A finals dels 50 amb la seva banda va ser teloner de Bill Halley & The Comets. Toca a ritme del millor so de Chicago. Us vull presentar el seu nou treball discogràfic “One Forme” (Continental Record). 


BAD BRAD & THE FAT CATS (USA): TAKE A WALK WITH ME 



Anem fins a Texas per escoltar blues de Chicago amb “Bad Brad & The Fat Cats”. Un bluesman que amb 10 anys es va iniciar a la guitarra. Hi ha apres molt escoltant a Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher o BB King. Ha enregistrat “Take A Walk Wiyh Me” (Frank Roszak Promotions), un àlbum ple d’energia i on respecta molt el so de blues tradicional. En aquest disc hi col•laboren de Gregg MacKenzie, Lionel Young i Dwight Carrier. 




EDDIE MARTIN (UK): BLUES TOOK ME BY HAND VOL 1 ACOUSTIC SESSIONS 

Blues acústic amb el guitarrista i harmonicista londinenc “Eddie Martin”. Va compondre les seves primeres cançons a 12 anys i va tenir banda pròpia a 17 anys. Ha gravat i actuat amb John Mayal, Peter Green, Buddy Guy o Taj Mahal. Te discogràfica pròpia anomenat Blueblood Records. Avui us vull fer escoltar el disc “Blues Took Me By Hand Vol 1 Acoustic Sessions”
















BLUE TOUCH (UK): OLD, NEW, BORROWED AND BLUES 

Més blues tradicional i novament des de Londres amb “Blue Touch”. Són un quintet amb una àmplia trajectòria en l’escena del blues britànic. Han gravat el seu cinquè àlbum “Old, New, Borrowed And Blues” (Outlaw PR), hi trobem versions de clàssics del blues com Lowel Fulson, Willie Dixon o W. C. Handy. 


KING SIZE SLIM (UK): MILK DRUNK 


El músic Toby Barelli es “King Size Slim”. Aquest bluesaman esta molt ben considerat dins del blues britànic. Amb una guitarra resonator ens fa gaudir del millor country blues. Hi dóna un toc molt personal, però sense que es perdi l’essència del so tradicional. Debut amb el disc “Milk Drunk”, on totes les cançons són ell, canta i toca tots els instruments. Menys en quatre cançons on té la col•laboracio de quatre músics. 





El blues una setmana més us ha acompanyat, us espero en una nova edició.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.