Google

22 December 2016

RED HOT BLUES: Blues Radio Show 22 Desembre - Les Noves Dames Del Blues

Avui gaudireu de les Noves Dames del Blues. Escoltareu 9 cantants amb les seves respectives formacions. Ens aproparan blues rural, blues del Delta del Mississippi, Piedmont, blues texa, blues-rock, r&b, country, doo-wop, jazz, soul o gospel blues. Viatjarem a Espanya, Estats Units, Argentina i Nova Zelanda. Acabarem amb la pionera del blues a l'estat espanyol

`


                                     New post & podcast every week


THE BLACK SNAKES (Spain)
WHERE THE COLD WIND BLOWN 



"The Black Snakes" són una banda de blues rural. Una banda formada a l'escola de blues de Barcelona. Toquen Blues del Delta, de Texas i Piedmont amb tocs de Ragtime i Swing. Aquest quintet de Barcelona està format per Anais Martín (veu), Héctor Martos (guitarra), Vicente Gascón (harmònica), Quico Hernández (taula i calaix) i Oriol Fontanals (baix). Tenen nou àlbum "Where The Cold Wind Blown"




ANDHREA & THE BLACK CATS (Spain) – NEW ROADS 

"Andhrea And Black Cats" formació nascuda a finals de l'any 2012 a Santiago de Compostel·la. Un trio de blues format per la veu d'Andhrea Farfalla (Andrea Verdu), Benjamin Vazquez a la guitarra i Ramón Figueira "Figui" a l'harmònica. Versionen a clàssics del blues des dels anys 20 als 60. Guanyadors l'any 2015 del "VI Concurs de Blues de la SBB". Han gravat nou àlbum "New Roads". 
















GINA SICILIA (USA) – SUNSET AVENUE 

"Gina Sicilia" és una cantant i compositora de Nashville. Considerada una veritable estrella en ascens en el món del blues des que el seu àlbum de debut. La seva música passa ple blues però també toca r&b, country, doo-wop, jazz, soul o pop. Té un nou treball discogràfic "Sunset Avenue" (Frank Roszak Promotions). 


BLUEFOXY BLUES BAND (Spain) – WAKE UP

"BluesFoxy Blues Band" formació nascuda l'any 2014 a Maho. Un quartet de blues amb la cantant, guitarrista i compositora uruguaia Laura Robales, la guitarra de Borja Sintes a la guitarra, el baix de Nestor Bonet i a la bateria Gerardo Kramerles. Avui escoltareu en exclussiva l'avançament del nou àlbum que es dira "Wake Up", encara no editat.


LA ARCAICA (Argentina) – NO TAN RURAL

I de l'Argentina són la formació "La Arcaica", nascuda l'any 2009. Són una banda de country blues, fan un recorregut pel blues de Delta del Mississippi, el bluegrass i també el country tradicional. La veu li posa Paulina Gallardo acompanyada de sis músics. Han enregistrat l'àlbum "No Tan Rural". 















SARI SCHORR (USA) – A FORCE OF NATURE 

Des de Brooklyn "Sari Schorr" i la seva banda de blues. Sari va ser inclòs recentment en el saló de la fama del Blues de Nova York. El productor Mike Vernon la va escoltar i va quedar meravellat de la seva veu, li va proposar produir un disc. Sari debuta discogràfic amb el treball "A Force Of Nature" (Frank Roszak Promotions). 


ANNEE 2CU BLUES BAND (New Zealand)
WICKED GIRL BLUES 




La cantant de Nova Zelanda, Annee presenta àlbum. A començament dels anys 2000 va tocar amb diferents bandes. Va formar la seva pròpia l'any 2007 "Annee 2CU Blues Band". Ha estat influenciada per Stevie Ray Vaughan, Big Mama Thornton, Etta James o Gary Moore. Ara han publicat el disc "Wicked Girl Blues". 





BRICK FIELDS (USA)
GO AHEAD AND SANG THE BLUES 

"Brick Fields" és una guitarrista i cantant d'Arkansas. Porta des de l'any 2006 cantant "Ozark Gospel Blues". En el seu repertori tenen cançons originals escrits per ella i també per en Larry Brick. Presenten gospel blues i roots folk. Se li han donat diferents premis al llarg de la seva carrera. Escoltareu el disc "Go Ahead And Sang The Blues" (Kool Breeze ProMo). 











SARA GEE & THE RAMBLERS (Spain)
RAMBLER'S ROMANCE

La banda valenciana "Sara Gee & The Ramblers" es va formar l'any 2013. El seu estil encaixa en l'anomenada "American Music". Les seves influències son blues, rockabilly, country & western, folk, rock sureño i rock and roll. Escoltareu el disc "Rambler's Romance". Hi toquen Sara Gee veu i guitarra, "Ramblin Matt" Mateo Garcia veu i guitarra, "Jay Rambler" Juan Carlos Mota al baix i Soni Guey a la bateria. 


BIG MAMA MONTSE (Spain)
BLUES REUNION' 90 - WALKING BLUES

Montse Pratdesaba coneguda com a “Big Mama Montse” aquesta guitarrista i cantant és una gran blueswoman. La vull posar avui, ja que va ser una de les pioneres del blues a l'estat espanyol. Comença a finals dels anys 80 en el blues. L'escoltareu  amb la seva primera gravació l'any 1990 "Blues Reunion' 90". L'any 1991 col·labora amb els mallorquins "Harmonica Coixa Blues Band" en l'àlbum "Walking Blues". De llavors ençà moltes bandes, col·laboracions i un pilot d'àlbums gravats.
















No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.