Google

16 February 2017

RED HOT BLUES: Blues Radio Show 16 Febrer

Avui un programa especial amb dues parts. La primera quatre grans bandes de blues actual, des d'Espanya, Estats Units i Estonia. La segona part quatre grans clàssics del blues escoltareu a quatre bluesmen històrics en el record. 


New post & podcast every week


THE ALLNIGHTERS (Spain) – EVERYTHING IS CHANGING



"The Allnighters" va ser fundada l'any 1988 a Vitoria-Gasteiz. Són una banda amb un potent rhythm and blues que també toquen blues i soul. A La formació són: Iñigo Ortiz (orga i guitarra), Ernesto García (guitarra), Iñaki "Igu" García (veu i harmònica), Zigor Akixo (bateria), i Roberto Diez (baix). Presenten nou disc "Everything Is Changing" (Gaztelupeko Hotsak). 





THE LONG JOHN BAND (Spain) – II 

"The Long John Band" són un trio power blues de Santander. Toquen blues i blues rock compost per ells mateixos. Banda formada per: Dari King (guitarra i veu), Andoni Elorriaga (bateria) i Oscar Garcia del Pomar (baix), conta'n amb la col·laboració de Manuel Velasco i Chema Palenzuela. Tenen nou disc "II" (Gaztelupeko Hotsak). 
















DENNIS GRUENLING (USA) – READY OR NOT 

"Dennis Gruenling" d'adolescent un amic li va regalar una harmònica, va adquirí el seu primer disc de blues i mes o menys així va començar tot. A New Jersey va formar diferents bandes. Toca bon blues, jump blues i blues & swing. Ha gravat nou treball discogràfic "Read Or Not" (VizzTone Label Group). 


ANDRES ROOTS (Estonia) – WINTER




"Andres Roots" és un bluesman d'Estonia. Aquest guitarrista toca blues de la preguerra així com swing i rock dels anys 60. Va està l'any 2016 com a número 1 en la llista "Roots Music". En el seu nou àlbum "Winter", s'acompanya de diferents músics i cantants com Richard Townend, Bert Delvert, Louie Digman, Steve Lury o James Dalton. 




PETER KARP (USA) – ALABAMA TOWN 




"Peter Karp" és de Nova Jersey, cantant, guitarrista, pianista i compositor. Amb 7 anys començar a tocar la guitarra i als 15 el piano. Aquest músic el seu estil de roots rock el barreja molt bé amb el blues i el folk. Ha gravat un cinquè disc "Alabama Town", en aquestes gravacions està acompanyat de 20 músics. 






LITTLE WALTER (USA) – BLUES WITH A FEELING 

"Little Walter" el seu nom era Marion Walter Jacobs nascut a Marksville Louisiana l'1 de maig de 1930 i va morir el 15 de febrer de 1968 a Chicago. Aquest harmonicista tocava blues elèctric de Chicago. 















LIGNTNING HOPKINS (USA) – NIGHTMARE BLUES 

"Lightning Hopkins" el seu nom Sam Hopkins. Era de l'estat de Texas va néixer a Centerville un 15 de maig del 1912 i morir a Houston el 30 de gener de 1982. Aquest guitarrista tocava blues acústic i elèctric de Texas. 


SONNY BOY WILLIAMSON (USA) – GOIN' IN YOUR DIRECTION




"Sonny Boy Williamson" el seu nom Rice Miller. Nascut al Mississippi a Glendora un 5 de desembre de 1899 i va morir a Helena Arkansas el 25 de maig de 1965. Aquest harmonicista tocava blues elèctric i acústic del Delta del Mississippi i de Chicago. 







SMOKEY HOGG (USA) – SERVE IT TO THE RIGHT 





"Smokey Hogg" el seu nom Andrew Hogg. Va néixer el 27 de gener de 1914 a Westconnie i va morir a McKinney l'1 de maig de 1960 les dues localitats són de Texas. Aquest guitarrista tocava a l'estil del blues de Texas. 





No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.