Google

22 March 2011

Guanyadors del primer European Blues Challenge


El 18 i 19 de març s’ha celebrat a Berlin el EBC 2011 amb formacions representants de 16 països europeus. Fa unes setmanes a van de Blues avançàvem els detalls  d’aquest esdeveniment que ara ja té desenllaç.





El guanyador del concurs ha estat el quartet belga Howlin´ Bill, una formació amb uns deu anys de trajectòria. Van enregistrà el seu primer disc el 2003 i posteriorment n’han publicat dos més. Howlin´ Bill combinen blues amb influències musicals diverses.



El segon lloc ha estat per Meena d’Austria, una cantant de qualitats vocals destacables. Inicià la seva carrera musical als 15 anys formant una primera banda però tot i la seva presència als escenaris de diferents paisos, no és fins recentment que edita el primer disc ‘Try me’ (2010). Hi podeu escoltar petites joies com la que dóna nom a l’àlbum, o temes més rítmics com aquest Love Won't Fall Apart . Entre altres, han participat en el disc guitarristes que deixen empremta com Eric Sardinas i Coco Montoya.



Meena, de nom real Martina, a criteri de qui signa aquest apunt, aporta una proposta més interessant que Howlin’ Bill. Ja se sap que els premis no sempre els obtenen els millors. Ens consta que en opinió de més d’un representant d’España al EBC alguns aspectes de l’esdeveniment no han estat tot el correcte que era desitjable. De ben segur en podrem llegir aviat les seves opinions.

Amb independéncia del resultat del concurs, l'EBC i al seu darrera la EBU ,són una oportunitat i una porta oberta per la promoció del blues europeu. Aquesta és una iniciativa que malgrat les dificultats no hauria de quedar aquí, cal avançar en el projecte amb noves propostes i amb la preparació de l'edició 2012.  D'alguna manera estem en deute amb tots aquells músics que amb els American Blues Festivals i altres mogudes van portar el blues al vell continent.


No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.