Google

21 July 2011

Concert(s) recomanat(s) per a aquest cap de setmana.

Què penseu fer aquest dissabte i diumenge per la nit? Us sembla bona idea gaudir de blues i soul a l'aire lliure, a prop del mar, i amb grans artistes internacionals? Creieu que tot junt no pot ser? Doncs sí, tot això és el que podeu trobar aquest cap de setmana al Festival de la Porta Ferrada!

El Festival Internacional de la Porta Ferrada, de Sant Feliu de Guíxols, el més antic dels que es celebren a Catalunya (des de 1958!), ha reservat dues nits d'aquesta setmana per al blues i el soul.

El dissabte podeu gaudir del concert de l'estrella americana Cindy Lauper, que farà un repàs al seu últim disc Memphis Blues. En aquest disc, la cantant i actriu ha tingut la col·laboració de grans figures com B.B. King i Charlie Musselwhite, per fer les seves personals versions de clàssics del blues. Atenció per als "sibarites" del blues: el guitarrista que l'acompanyarà al concert serà Kirk Fletcher (ex The Fabulous Thunderbirds)! A la web del festival indica que està per confirmar la presència de Charlie Musselwhite a l'harmònica, però és "una mica complicat" que vingui perquè aquella mateixa nit actuarà al Festival de Blues de Cazorla!

El diumenge serà el torn de Mavis Staples, una gran cantant de soul i gospel nascuda a Chicago. Va començar la seva carrera amb el grup familiar, The Staples Singers, i van gravar per a segells mítics com Vee-Jay i Stax, "casi ná"! Atenció per als "sibarites": el guitarra que l'acompanya és en Rick Holstrom (entre d'altres va tocar amb el mític harmonicista William Clarke!).

En resum, dues nits per acabar la setmana per la porta gran!


Tot seguit podeu veure Cindy Lauper "liant-la" a la tele, amb una versió de "Just Your Fool", d'en Little Walter (tots drets!). Llàstima que no pugui venir en Charlie Musselwhite...


També podeu veure en acció Mavis Staples a la tele, més "calmadeta" això sí...



Dissabte 23, 22.30h (35 a 55 €) - Cindy Lauper al Festival Porta Ferrada
Espai Port del festival - Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà, Girona)

Diumenge 24, 22h (25 a 45 €) - Mavis Staples al Festival Porta Ferrada
Espai Port del festival - Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà, Girona)


Si voleu saber d'altres concerts interessants podeu consultar: http://litresdeblues.blogspot.com/.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.