Google

15 September 2011

El(s) concert(s) del cap de setmana: Festival de Blues de Barcelona.

Avui la pregunta és clara i directa: us agrada el blues? Si la resposta és afirmativa, segona pregunta: voleu viure un cap de setmana amb 3 concerts i més de 9 bandes? Llavors és que necessiteu un festival... el Festival de Blues de Barcelona! La Festa Major del Blues!

Sí, amics "malalts de blues", aquest cap de setmana és impossible només recomanar un concert, quan tenim tot un festival de blues!

De divendres a diumenge es concentra el gruix de la programació del Festival de Blues de Barcelona, que ja va començar la setmana passada amb actes tan especials com la presentació del disc de The Big Jamboree, el vermut de blues i la festa de la Societat de Blues de Barcelona (que va ser espectacular!).

El divendres ja tenim el primer "plat fort", amb un "all stars" de músics: els Mambo Jambo, Nathan James, Amadeu Casas, The Midnight Rockets i Hernán Senra "Chino". Alguns d'ells actuaran combinant-se en diferents formacions per retre homenatge al mític bluesman Robert Johnson, amb motiu del centenari del seu naixement. Una nit de blues... mítica!

El dissabte el segon "plat fort", primer amb The Suitcase Brothers i després amb Earl Thomas with Paddy Milner & The Big Sounds. Dels Suitcase poca cosa es pot dir que no s'hagi dit ja, continuen en plena forma!, i l'americà Earl Thomas i l'escocès Paddy Milner ens oferiran un concert amb blues i gospel que pot ser inoblidable!


El diumenge s'acaba el festival amb unes "postres delicatessen", és a dir la ja tradicional tarda de piano blues, amb 3 mestres d'aquest intrument: Fred Kaplan (USA), que va formar part de la Hollywood Fats Band, Mark Braun (USA), un master del boogie conegut com "Mr. B", i el nostre David Giorcelli, que ja s'ha fet un lloc entre els grans! 

Una novetat d'aquest any és que els 3 concerts es es fan a l'aire lliure, a la seu del districte de Nou Barris, o sigui que seran 3 nits de "blues a la fresca".  

En resum, un cap de setmana intens que ens farà gaudir a tots de blues de primera, i gratis! Que gaudiu de la Festa Major del Blues de Barcelona, i visca Capibola Blues (els "pares de la criatura")!

Amb tants artistes (i tant bons!) no és possible posar un "tastet" de tots ells... Aquí teniu una mostra del que us espera a cada concert, amb un vídeo d'alguns dels artistes internacionals que hi participen. Dels artistes del nostre país ja heu pogut veure'n videos en anteriors recomanacions.



Divendres 16, 21.30h - Mambo Jambo, Homenatge Robert Johnson (Amadeu Casas, Chino, Nathan James), The Midnight Rockets
Seu Districte Nou Barris - Pl. Major de Nou Barris, 2 (BCN)



Dissabte 17, 22h - The Suitcase Brothers, Earl Thomas & Paddy Milner
Seu Districte Nou Barris - Pl. Major de Nou Barris, 2 (BCN)



Diumenge 18, 17h - Fred Kaplan, Mr. B, David Giorcelli
Seu Districte Nou Barris - Pl. Major de Nou Barris, 2 (BCN) 


Si voleu saber d'altres concerts interessants podeu consultar: http://litresdeblues.blogspot.com/


No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.