Google

05 October 2011

The Delta Saints, el concert del cap de setmana.

Us agradaria que el blues estigués de moda? Us agradaria que els joves "flipessin" amb el blues? Doncs aquest dissabte, al Rocksound (BCN), podeu conèixer una banda que potser aconsegueix les dues coses: The Delta Saints!

Com ja sabeu, el blues mai no ha estat una música de masses, però sí que ha tingut els seus moments de "glòria". Si parlem del blues ha casa nostra, llavors la "glòria" que hagi pogut tenir es redueix al temps que Andy Warhol deia que li correspon a tohtom: 15 minuts...

El que sembla clar és que si una música vol sobreviure necessita anar incorporant nou públic, si és jove millor, per augmentar la seva presència en la societat. El blues no ho té gaire fàcil per accedir al públic jove (ni tampoc a l'adult, no ens enganyem!), perquè no és present als mitjans de comunicació de masses, que són els que acostumen a influir més en els gustos de la gent. Per això és molt important l'aparició d'una banda o artista que connecta amb el jovent fent blues (o alguna cosa semblant). I aquest sembla ser el cas de The Delta Saints!


Aquesta jove banda de Nashville està cridant l'atenció de públic i crítica per la seva originalitat, i amb la seva barreja de rock, soul i blues rural, estan apropant el blues a nou públic i això és una gran notícia! Com sempre passa en aquests casos, és probable que s'obri el debat del "purisme" i segur que molts diran que la seva música "no és blues, és rock". I tindran un part de raó, segur, però... què importa? Si escolteu unes quantes cançons veureu que el blues gairebé sempre hi és present, ja sigui barrejat amb altres ritmes negres, o com a protagonista principal.

I sabeu que és el millor de tot? Veure una sala plena de gent, majoritàriament joves, gaudint del blues (i "derivats") fet per una banda també molt jove! Això vol dir que hi ha futur! 

Aprofiteu aquesta ocasió de veure'ls de ben a prop aquest dissabte al Rocksound, potser la propera vegada que vinguin els heu d'anar a veure al Camp Nou!

Dos vídeos per jutjar vosaltres mateixos el que fan The Delta Saints:






Dissabte 8, 22h (preu per confirmar) - The Delta Saints
Rocksound - Almogàvers, 116 (Barcelona)


Si voleu saber d'altres concerts interessants podeu consultar: http://litresdeblues.blogspot.com/

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.