Google

04 October 2011

Els millors grups de blues d’España

Amb motiu de la segona edició de l‘European Blues Challenge (EBC), 44 especialistes musicals relacionats amb el món del blues han votat i escollit el millor grup per representar a España en aquest esdeveniment d’abast europeu.

Entre les 21 bandes inscrites la formació més votada és Mingo & The Blues Intruders. Ells són els escollits per participar a Berlin a l’EBC 2012 juntament amb les bandes representants de més de 20 països europeus.

A les primeres posicions dels millors grups actuals s’hi han situat també al trio Chino & The Big Bet, The Walking Stick Man Blues Band i Big Yuyu & The Hot Nite Band Blues Band. Tots tres són sólides formacions de l'escena blusera actual amb projectes actius i atractius que podeu veure als seus respectius webs. Cal dir que les bandes que van participar en la primera edició de l’EBC no podien fer-ho en aquesta ocasió, com és el cas dels catalans The Suitcase Brothers –representants d’España en l'edició 2011- que per cert acaben d'estrenar el seu tercer CD. Tan ells com altres podrien estar també en aquest pòdium “d’elegits” del blues made in Spain.

Mingo & The Blues Intruders és, com sabeu, una formació andalusa liderada pel veterà hormonicista i cantant Mingo Balaguer acompanyat de Quique Bonal, Fernando Torres i Juan de la Oliva. Amb una llarga trajectòria al darrera, el present de Balaguer és aquest quartet que té en el disc Fun to visit una excel•lent carta de presentació. Possiblement un dels millors àlbums de blues elèctric publicat a España els darrers mesos.



El consell d’Assessors que ha realitzat el procés de votació està format per destacats especialistes com són, entre molts altres, Vicente Zúmel, Justin Coe, Quico Pi de la Serra, Eugenio Moron, Carlos Espinosa, Manolo López Poy, Luky Tovar i una llarga llista de noms dedicats d’una o altre manera al blues, incloent músics. 

Amb independència de classificacions i guanyadors, el blues a España viu alhora moments difícils i també una notable empenta i per part de músics i persones que segueixen fent camí perquè aquest gènere centanari que tan ens agrada ocupi el lloc que es mereix en el panorama musical actual. Ara, el repte és Europa.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.