Google

25 November 2011

3 concerts de Mark Hummel a Barcelona! 3 dies per gaudir del blues i l'harmònica!

Us imagineu tenir a Barcelona un dels millors harmonicistes contemporanis? Us agradaria gaudir del seu blues en 3 concerts de petit format? Somieu que us doni una master class d'harmònica? Doncs ja podeu despertar, el vostre somni s'ha fet realitat! El proper diumenge, dimarts i dimecres, Mark Hummel actuarà a Barcelona!

Sí, amics i "malalts" del blues (i sobretot de l'harmònica), aquest diumenge ja tindrem entre nosaltres al gran harmonicista americà Mark Hummel, i podrem gaudir de la seva música en 3 concerts a Barcelona!

Diumenge 27, a les 20.30h, Mark Hummel serà al Honky Tonk (entrada gratuïta) acompanyat de Pere Puertas a la guitarra i Rod Deville al contrabaix. Un concert acústic, com l'últim disc de l'harmonicista, per gaudir de tots els matisos de la seva harmònica!

Dimarts 29, a les 20h, en Hummel serà als estudis Nómada 57 per fer una master class d'harmònica i una gravació en directe amb The Suitcase Brothers (10 € la master class i 15 € tot plegat). Una nit ben completa! Per anar a aquest concert s'ha de reservar a victordoors@gmail.com.

Dimecres 30, a les 22.30h, concert de Mark Hummel & The Suitcase Brothers al Bel-Luna (12 €). Aquell dia, aquest cèntric i elegant club de jazz de Barcelona es convertirà en un club de Chicago!


Per si algun despistat encara no sap qui és en Mark Hummel, només heu de donar una ullada a la seva web per veure l'impressionant "full de serveis" del nostre protagonista. Si us fa mandra clicar l'enllaç (com sou!) heu de saber que en Hummel va nèixer a New Haven (Connecticut), però va crèixer a Los Ángeles (California). Les seves principals influències van ser els harmonicistes de Chicago (Little Walter, James Cotton, Sonny Boy Williamson, etc.), té 15 discos al mercat, a més d'uns altres 10 on col·labora, i des de 1991 és el creador i promotor del Blues Harmonica Blowout, unes trobades dels millors harmonicistes del món, per on han passat tots els grans! I tots, vol dir tots!

Per cert, a Amazon podeu trobar uns quants dels grans discos de Mark Hummel.

Una curiositat: de petit va tenir uns "cangurs" mexicans que posaven R&B i soul a la ràdio, i van ser els responsables de que el petit Hummel tingués el primer contacte amb la música negra. És mereixen un monument! Ándele!

Per desgràcia, no tots els dies tenim l'ocasió de tenir per aquí als grans bluesmen americans, i menys en 3 concerts de petit format, o sigui que aprofiteu aquesta gran oportunitat!

Un tastet del que fa aquest mestre del to, el fraseig i el swing amb l'harmònica, i que domina els estils del West Coast, Chicago i Delta. Amb tots vosaltres Mark Hummel & The Blues Survivors! Us ho passareu tan bé com la gent del video!





Per cert, la foto que il·lustra l'article és de Grant Kessler.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.