Google

03 January 2012

2 llibres de blues per regalar aquests Reis.

Us heu portat bé durant el 2011? Ja heu fet la carta als Reis? Si us agrada el blues, un gran regal pot ser un llibre de... ho endevineu? Clar, de blues!

Ara que estan a punt d'arribar els Reis d'Orient, és possible que ja tingueu preparada la carta amb els regals que us agradaria que us portessin... però, ja hi heu posat algun regal de blues? Si és així, segur que el primer en que haureu pensat és un CD o un DVD, però què us semblaria un llibre? Sí, amics, els blues també es pot llegir! Aquí teniu 2 propostes:


"La gran enciclopedia del Blues", de Gérard Herzhaft (Editorial Ma Non Troppo Música).

Com el seu nom indica, és una obra completa sobre tots els aspectes del blues: biografies dels músics, història, estils, discogràfiques, etc. Fins i tot té un apartat dedicat al "blues espanyol" on es parla de músics molt propers com, per exemple, Joan Pau Cumellas, Lluís Coloma, August Tharrats, Big Mama, Amadeu Casas, Harmònica Zúmel, The Suitcase Brothers, The Midnight Rockets... 

En resum, un gran llibre per saber-ho tot (o gairebé tot) del blues, de la mà de l'historiador i musicòleg francès Gérard Herzhaft, que porta més de 30 anys recorrent els Estats Units en busca del blues i dels bluesmen! 

Si voleu, els Reis el poden trobar a Amazon.




"Camino a la libertad. Historia social del blues", de Manuel López Poy (editat per Bad Music Blues).

Amb aquest llibre podeu conèixer el context social en que va nèixer el blues, i com ha evolucionat fins al nostres dies. No és estrictament la història del blues, sinó que és la història de la gent que va crear aquest estil musical (el poble afroamericà), un estil que és l'arrel de gran part de la música moderna. 

Un gran llibre del periodista i escriptor Manuel López Poy, un dels homes més implicats en l'escena del blues del nostre país, per exemple amb la seva tasca de difusió al capdavant del programa de ràdio Bad Music Blues (amb Joan Ventosa), o com un dels fundadors de la Societat de Blues de Barcelona.

Si voleu, els Reis el poden trobar a Lenoir.

Ara ja teniu 2 idees per demanar als Reis un regal de blues. Només us queda portar-vos bé aquests dies... i esperar!

Salut i blues per al 2012, l'any del blues!

1 comment:

Unknown said...

Me'ls emporto tots dos :-)


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.