Google

22 March 2012

John Mayer, entre Stevie Ray Vaughan i Michael J. Fox.

Sabíeu que John Mayer es va decidir a tocar la guitarra gràcies a l'actor Michael J. Fox? Sabíeu que es va interessar pel blues gràcies a Stevie Ray Vaughan?

John Mayer és un destacat guitarrista que triomfa en el món del pop-rock, però que sempre ha tingut un interès especial pel blues. Amb només 34 anys, aquest americà de Connecticut ja ha guanyat 6 Grammys (sempre en l'apartat de pop), té multitud de fans per tot el món i, a més de la seva faceta d'estrella de la música, també és dissenyador gràfic, columnista per a diferents revistes, actor de comèdia... També té molts tatuatges, una col·lecció de rellotges, una col·lecció de sabatilles esportives (més de 200 parells!), surt sovint a la premsa rosa... Però, i el blues?



Abans d'interessar-se pel blues, primer va descobrir la guitarra gràcies a... Michael J. Fox! Sí, després de veure l'escena de la pel·lícula "Regreso al futuro", on el personatge de Marty McFly toca el clàssic "Johnny B. Goode", en Mayer va quedar enlluernat per les 6 cordes i va aconseguir la primera guitarra als 13 anys, gràcies al seu pare. De fet, es va obsesionar tant per aquest instrument que els seus pares el van portar dues vegades al psiquiatra! Això és estar "boig per la guitarra"...

Després ja va venir el blues, de la mà d'Stevie Ray Vaughan. Bé, no d'ell en persona sinó d'un casset amb la seva música que un veí d'en Mayer li va regalar. Després ja va començar a rebre classes del propietari d'una tenda de guitarres, i va començar a tocar pels bars amb la seva primera banda anomenada Villanova Junction (una cançó de Jimi Hendrix). Quan va acabar els estudis va treballar 15 mesos en una benzinera per poder-se comprar una guitarra Fender Stratocaster Stevie Ray Vaughan de 1996. Queda clar que aquell casset el va marcar molt!

En els seus discos predomina el pop-rock, però en 2005 va formar el John Mayer Trio, amb 2 grans músics (Pino Palladino al baix i Steve Jordan a la bateria), per dedicar-se més al blues-rock. Van gravar un disc, "Try!", i van ser els teloners de The Rolling Stones en la seva gira de clubs, i arrel de tot això, John Mayer va començar a col·laborar amb grans estrelles del blues com B.B. King, Buddy Guy i Eric Clapton, i fins i tot del jazz, com John Scofield. El jove guitarrista aconseguia tocar amb alguns dels seus músics de referència!

Cap on orientarà la seva carrera en el futur? Es decidirà més pel blues o seguirà amb la seva dualitat d'ídol pop i gran guitarrista? Com ja es preguntava Erik Crawford (de la web Allmusic) en 2003: És el consumat guitarrista que toca una versió de "Lenny" d'Stevie Ray Vaughan, o és l'ídol adolescent pel que criden les nenes després d'interpretar "Your Body Is A Wonderland"?. El temps ho dirà. That's blues (?)...

Tot seguit podeu veure John Mayer amb B.B.King. Definitivament, that's blues!




Font: Wikipèdia.

2 comments:

Jordi Monguillot Barberà "Mandonguilla Blues" said...

Felicitats Lluis per el teu post !
Una delicia entrar en el vostre Blog i veure coses que realment son molt interesants

Una abraçada

Lluís Souto said...

Gràcies per llegir-lo i per deixar el comentari!

I gràcies també per compartir la info de les recomanacions al teu blog! A veure si entre tots aconseguim que el blues tingui el coneixement i el reconeixement que es mereix aquesta música sensacional!

Salut, i que el blues ens acompanyi a tots!


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.