Google

09 d’abril 2012

Nova generació de petits grans bluesmen

A l’actual escenari de blues americà, alguns joves adolescents s’estan incorporant a una nova generació de bluesmen amb molt de talent i bones maneres que garanteixen el relleu dels més veterans. 

Noms com Joshua King o Quinn Sullivan són una bona demostració que la majoria d’edat no és un requisit per poder fer blues d’alt nivell. Tant un com l’altre han estat convidats per Buddy Guy per tocar al Buddy Guy's Legends de Chicago i al BB Kings de Nova York, dues sales i un mestre de cerimònies que són un excel•lent aval.


Joshua King toca l’harmònica, canta i composa les seves cançons, i per si no hi ha prou també s’atreveix amb la guitarra, el piano i el ukelele. Ho ve fent des dels 9 anys de forma pública i ha compartit escenari a més de amb el mestre Buddy Guy, amb The Fabulous Thunderbirds, Billy Branch o Mark Hummel, entre altres primeres figures internacionals. Per fer-se una idea de les seves capacitats amb l'harmònica podeu veure aquest vídeo.

Per cert, a Joshua King no se'l ha de confondre amb un futbolista noruec que té el mateix nom. Tot i que el petit bluesman de moment no és conegut com esportista si que ho és també com actor. 

Quinn Sullivan  acaba de complir 13 anys i ja en fa uns quants que se’l considera un guitarrista prodigi. Només una veu encara infantil delata la seva edat, però Sullivan no s’està de res alhora de tocar les sis cordes amb l’habilitat dels grans mestres. Amb un disc publicat francament interessant -Ciclone- que ja vam recomanar en aquest mateix blog ara fa un any, Sullivan ja està preparant el seu segon àlbum entre concert i concert.

Publica un comentari a l'entrada


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.