Google

07 June 2012

Novetats de blues i música negra


Queralt Albinyana – When I Met the Blues 

Debut discogràfic cuinat a Catalunya i integrament cantat en anglès. Queralt Albinyana és una actriu menorquina que amb la batuta de Tota Blues ara s’estrena professionalment com cantant i presenta aquest disc on també hi són David Giorcelli i Big Dani Pérez. Un bon treball que aporta una nova veu a l’escena musical del país i que no hauria de passar desapercebut.



Colin Linden – Still Live 

El canadenc Colin Linden és una boníssima opció per escoltar blues rock o temes acústics sense ornamentació que beuen de les arrels, però també ens ofereix alguna incursió en altres gèneres. Malgrat no ser un autor massa conegut, algunes de les seves composicions tenen l’aval d’haver estat interpretades per The Band, The Blind Boys of Alabaman o el mateix Keb’ Mo’. “Still Live” és el dotzè disc en solitari de Linden i es va enregistrar en directe a Nashville l’any 2010. 


The Andy Poxon Band – Red Roots 

Jove cantant i guitarrista representant de la nova generació de músics incorporats a l’escena blusera. “Red Roots” és el seu debut discogràfic, un disc que sense ser excepcional apunta bones maneres, més encara si considerem que Andy també composa i tot just ronda els 18 anys. Aquest és un treball obert a diferents sonoritats de l’American Roots en el que no hi escoltareu només blues, però de ben segur us deixarà bon gust de boca. 


Howlin' Bill – Date With the Devil 


Excel•lent nova proposta del quartet guanyador del 1er European Blues Challenge. Aquest es el seu quart disc, un grapat de temes plens de ritme en els que aquests belgues es belluguen de meravella a base de bones dosis de blues, boogie, swing i rockabilly. Excel·lent.



Greg Koch – Strat's Got My Tongue 


Un àlbum pels amants de la guitarra elèctrica amb un conjunt de cançons amb força funk i blues, tot i que aquest és un disc de difícil catalogació. Strat's Got My Tongue és una re-edició de 9 temes instrumentals gravats originalment el 1995 en els que Greg Koch demostra el que sap fer amb la seva Fender. 

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.