Google

08 December 2012

Red Hot Blues - Radio Show Podcast 6 Desembre

En aquest nou programa hi ha set novetats: Un potent directe gravat a Istanbul, blues fet a Catalunya, anem a Argentina a escoltar una banda de Buenos Aires. De Dallas ens arriba una vocalista i també hi haurà temps per un quartet de Dinamarca presentant el seu primer disc. Fins hi tot tindrem una pinzellada de jazz amb un guitarrista de Pontevedra i una vocalista de Granada.



Per començar un potent directe gravat l’octubre del 2010 en una gira per Turkia, el més nou del gran pianista i compositor Mitch Woods que s’ha editat en format digipack. Hi trobem un cd i dvd amb el nom de "Blues Beyond Borders - Live In Istanbul” on hi han interessants versions de Roy Milton o Eddie Boy, així com temes composats pel mateix Mitch.





Escolta el programa


El proper music és català i va editar el primer disc l’any 2011, un àlbum de folk. Us parlo de Xavier Malacara que ara presenta la seva primera gravació de blues amb l'àlbum “Saloon Blues” on ens fa temes molt interessants amb la seva guitarra i harmònica. També dir que en aquest any acaba de editar un altre disc Homenatge a Hank Williams que escoltarem en un altre programa. 


           

De Dinamarca us presento la banda The Blues Overdrive amb el disc de debut “The Blues Overdrive”. D’ells diuen que fan un blues modern, i en aquest treball fan un homenatge a l'anomenat pare del blues danès Peter Thorup



Ara una convidada que als 11 anys ja era actriu i s'ha mogut molt pel mon artístic, Suze Lanier-Bramlett. Ella és de Dallas i la seva musica ens apropa a diferents estils com el southern rock, country, blues o cabaret i on la majoria de les cançons explica’n histories reals.  El treball és “Swamp Cabaret”. 









Avui també hi ha temps per una pinzellada de Jazz vocal, swing i jazz-soul. L'àlbum és “After All We Gave”. Són un gran duet, ella es una gran vocalista de Granada i ell un prestigiós guitarrista de Pontevedra. Parlo de Maria Romero & Kiko Aguado. Cal dir que tot disc son composicions d’ell de molta qualitat. 





També escoltem a La Vieja Ruta, una banda de blues formada a principi dels anys 90 a Buenos Aires que han gravat el seu tercer disc, “Trabajo Fino”. Propose’n temes en castellà plens de ritme on fan blues al estil de Chicago i amb la col.laboracio del bluesman canadenc JW Jones i dels argentins Daniel Raffo (guitarrista) i Ricardo Tapia (vocalista).









                                 





Per tancar aquest programa tornem cap a Estats Units amb Charlie Glasgow, un músic influenciat per els grans mestres del blues com Willie Dixon, Freddy King o Johnny Winter que va formar la banda Charlie and The Fez King. Aposten pel blues i el rock clàssic en el treball “It’s Good To Be The King”. 

I això ha esta tot, intentant com sempre que passis una bona estona amb el millor blues. La propera setmana més.

No comments:


La història del blues és plena de detalls, anècdotes, imatges i moments que val la pena recordar.

The history of the blues is full of tails, anecdotes, images and moments that are worth to remember.